Monday, November 30, 2015

Selebriti Pilihan Reddy Bulan Disember 2015 - Daler Yusuf


Selebriti seterusnya yang dipilih untuk menghiasi ruangan "Selebriti Pilihan Reddy Bulan Ini" Ruangan ini asasnya bagi mengetengahkan bakat baru dalam industri. Jadi jom kita baca selebriti pilihan kali ini bagi bulan Disember 2015.

Nama penuh si jejaka tinggi lampai, putih persis model ini ialah Daler Yusuf bin Muhammad. Beliau dilahirkan pada 31 Disember 1994. Berdarah Uzbekistan, beliau memulakan kerjaya sebagai model iklan komersial. Wajah beliau telah menghiasi kaca TV dan majalah dengan iklan bagi syarikat - syarikat besar dan ternama seperti Maxis, Blackberry, Burger King, Schwarzkopf dan banyak lagi. Berbekalkan wajah Pan Asian menjadikan Daler rebutan ramai pemilik syarikat ternama untuk menjadikan beliau sebagai model yang mewakili jenama mereka. Daler turut mencuri perhatian pereka fesyen tempatan untuk menjadikan beliau model yang menyarungkan persalinan mereka antara yang cukup terkenal adalah Rizman Ruzaini.

Kini Daler Yusuf telahpun mengorak langkah sebagai seorang pelakon. Beliau kini berada di bawah naungan syarikat bakat baru yang cukup terkenal kelolaan David Teo iaitu MIG Talent. Beberapa drama TV telahpun menampilkan Daler sebagai watak cameo atau kemunculan khas dan antara yang menarik perhatian ramai watak "Mika Chanarong" seorang lelaki Thai yang kacak dalam drama Tuan Anas Mikael dia Astro RIA. Daler turut membintangi muzik video pelajar AF2015, Bila yang berjudul Diam Saja. Bakat anak muda ini akan terus menyinar dan itu telah membuatkan beliau telah terpilih sebagai "Selebriti Pilihan Reddy Bulan Disember 2015" pada kali ini. Tahniah Daler Yusuf, semoga terus sukses dalam industri seni Malaysia!!

Instagram : @daleryusuf
Twitter : @daleryusuf
Facebook : Daler Yusuf

Thursday, November 26, 2015

Hati Kurniaan Tuhan


Assalamualaikum..hye..rasanya lama da tak buat sesi luahan hati dan perasaan dalam blog buruk ni...ok..macam mana nak mula ye...pertama sekali, aku nak ceritakan pasal hati...semua orang ada hati dan perasaan...termasuk lah hati aku ni...aku rasa sakit sangat..dan dah penat..mungkin sampai masa untuk aku berundur dan teruskan dengan sesuatu yang lebih baik..kalau keputusan itu baik untuk semua orang kenapa tidak...pastinya kehadiran aku ada tiada sama..kerana pentingnya peranan seseorang itu adalah kerana hati...

Hati mainkan peranan untuk set kan siapa yang penting di hati siapa...berbicara pasal hati lagi..hati sebenarnya yang mempengaruhi fikiran dan bukan otak..hati ada perasaan...tetapi bukan otak..kita tak boleh menipu diri kita sendiri dengan berkata "ohh aku tak kisah pasal semua tu" tapi dalam hati anda pasti berbisik suara jujur...cuba tanya pada diri, tanya pada hati..jangan sesekali sakiti hati anda sendiri...otak membuatkan kita nampak bodoh tetapi tidak pada hati..

Teruskan hidup seperti biasa kerana Tuhan lebih mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya..jangan ikutkan akal fikiran semata - mata tapi berbisiklah kepada hati..tentang tindakan dan keputusan yang diambil...dan bagi aku sendiri aku teruskan dengan keputusan ini...berjalan dan terus berjalan seperti esok yang menjanjikan sesuatu yang baik bagi diriku..selamat tinggal buat kenangan pahit...

Secara tiba tiba..hati aku menjadi sebak..sedih..aku teringatkan arwah ayah aku...aku hilang kasih sayang beliau sedari umur aku menjengah 12 tahun...beliau tempat aku bermanja suatu ketika dahulu....ayah...saya sayangkan ayah... AL-FATIHAH....


Tuesday, November 24, 2015

Jom Meriahkan Gempak Keluarga FELDA ASTRO 2015 - Palong Timur Segamat


Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA), FELDA Global Ventures Holdings Berhad (FGV) dan Yayasan Felda mengumumkan koloborasi bersama Astro Malaysia Holdings Berhad (Astro) bagi mengadakan program jelajah; “Gempak Keluarga FELDA” di sepuluh lokasi utama rancangan Felda. Ini adalah julung-julung kalinya Astro bekerjasama dengan Kumpulan FELDA dan beberapa entiti dibawahnya untuk menjayakan program jelajah berbentuk karnival seterusnya menjadikan program ini sebagai salah satu inisiatif tahunan tanggungjawab sosial korporat mereka.

Jangan lepaskan peluang untuk hadir ke FELDA Palong Timur di Segamat, Johor pada 28 November 2015 ini, bermula dari jam 10.00 pagi – 10.00 malam untuk sesi Gempak Keluarga FELDA. Anda bakal bertemu dengan pengacara HLive, CK Faizal dan ramai lagi selebriti ASTRO yang lain. Jom kita meriahkan acara ini beramai - ramai dan peluang untuk mendekati selebriti pujaan anda dengan lebih rapat terutama buat warga FELDA Palong Timur!!

Sunday, November 22, 2015

Selebriti Pilihan Reddy Bulan November 2015 - CK Faizal


Selebriti pertama yang dipilih untuk menghiasi ruangan "Selebriti Pilihan Reddy Bulan Ini" sejak blog ini mula mula menapak. Terfikir untuk menulis tentang selebriti yang dikagumi sepanjang tahun bagi setiap bulan. Jadi jom kita baca selebriti pilihan kali ini buat pertama kalinya.

Bagi yang belum mengenali figura tampan ini, pastinya anda belum pernah menonton beliau beraksi di kaca TV menerusi rancangan berita hiburan ASTRO paling popular, HLive. Che Kamarul Faizal atau lebih mesra dengan panggilan CK Faizal ini merupakan seorang Alumni UiTM dan pastinya anda tidak percaya dengan kepetahannya mengacara dan mengeluarkan kata - kata di kaca TV, beliau sebenarnya pemegang Diploma Sains dari UiTM.

Mengenali CK Faizal, beliau seorang yang sangat ramah dan mudah mesra. Jika anda terserempak dengan beliau di mana - mana, jangan malu dan segan untuk beramah mesra dengan personaliti On Air ini. Pasti anda akan terpesona dengan sifat "vibrant" dan ceria beliau. Bagi yang belum dan ingin mengenali beliau dengan lebih dekat boleh follow Instagram, Twitter dan Facebook beliau. Anda juga boleh menonton beliau di HLive saluran 123 ASTRO RIA HD.

Instagram : @realckfaizal
Twitter     : @realckfaizal
Facebook : Real CK Faizal

Saturday, November 21, 2015

Movie Review - The Hunger Games : Mockingjay (Part 2)


Hello semua..lama rasanya Am tak buat movie review for this blog. Kali ni Am nak cerita pasal movie paling latest yg rasanya ramai tunggu kesudahan sequel terakhir filem yang diadaptasi daripada antara novel terlaris dunia The Hunger Games. Mockingjay Part 2 secara keseluruhannya bagi yang terlalu mengharapkan cerita ini dipenuhi aksi yang tiada berkesudahan nampaknya anda silap dan mungkin filem ini bukanlah filem yang sesuai untuk anda. Permulaan cerita ini sehingga ke akhirnya bergerak agak perlahan dan kebanyakan babak dialog dalam keadaan yang sunyi.

Namun bagi peminat setia filem siri The Hunger Games ini rasanya filem ini mampu membuat anda tersenyum puas dengan penghabisan cerita yang ditunggu tunggu antara Katniss Everdeen dan Peeta Mellark ini dan pastinya peminat dan penonton ingin tahu bagaimana berakhirnya cinta antara Katniss dan tunangnya Gale Hawthorne. Bagaimana nasib yang dihadapi oleh penduduk Capitol dan Presiden Snow dan apakah perancangan sebenar Presiden Alma Coin terhadap Katniss yang diangkat sebagai Ikon Pemberontakan "The Mockingjay"?Adakah permainan The Hunger Games masih akan diteruskan sekiranya tiada lagi Presiden Snow dalam pemerintahan Capitol? Semuanya akan terjawab dalam siri terakhir filem ini.

Bagi pendapat peribadi Am sendiri, Am cukup menggemari lakonan Jennifer Lawrence dalam siri The Hunger Games ini. Beliau memainkan peranan beliau sebagai Katniss Everdeen dengan cukup sempurna. Bagi keseluruhan review untuk filem ini, dari 5 bintang keseluruhan Am boleh bagi 3.5/5 score. Selamat menonton..

Wednesday, November 18, 2015

Kembali Lagi Selepas 2 Tahun Sunyi Tanpa Entri



Assalamualaikum..hello semua rakan blogger....memang da berkurun lama blog ni bersawang tanpa apa apa entri..kesibukan kerja plus kurang aktif dalam menulis blog atas sebab dah muncul pelbagai platform media sosial yang mampu membuatkan kita bercerita serta meluahkan isi hati melalui cara yang lebih ringkas, mudah dan menarik membuatkan blog ini lapuk..

Namun hati ini terdetik kembali nak menulis setelah entri terakhir pada tahun 2013..kali ini muncul dengan imej yang lebih ringkas...akan mula menulis pelbagai cerita mengenai diri ini atau mungkin orang di sekeliling...apa yang pasti aku lebih aktif di Instagram dan Facebook serta Wechat dan juga Whatsapp...nanti kita sambung cerita lagi...nak tutup lampu dan melelapkan mata....Selamat malam dunia sementara...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...